House of Metal

Oavsett vad man tycker om musikgenren metal går det inte att komma runt sanningen om att musikstilen blir mer och mer populär för varje år som går. Musikstilen är mycket hård och aggressiv och några av världens första metal-band var bland annat Black Sabbath och Led Zeppelin. Det finns flera olika typer av metal. En av dessa är black metal, som egentligen är en undergenre till heavy metal. Här är det inte ovanligt att låtarna är förknippade med mörka makter, djävulen eller det ockulta, men sångerna och texterna kan även handla om romantik och lust. I musikstilar som heavy metal och black metal förekommer vanligtvis samma typ av instrument och här hörs ofta elbas, trummor och elgitarrer. Det finns ett flertal utländska och svenska metal-band för den som är intresserad av musikstilen och precis som med vilka andra artister som helst anordnas det flitigt konserter och uppträdanden med de olika banden.

Meshuggah gör sig klara för scenen

House of Metal är troligtvis en av de största metalfestivalerna som Sverige har att erbjuda. Metalfestivalen anordnas i Umeå varje år och har varit igång sedan år 2007. Inför varje festival samlas cirka 25 stycken olika artister från olika delar av världen för att uppträda på någon av de tre scener som finns tillgänliga. Precis som vid föregående år är planerna inför 2018 stora. Festivalen kommer att hållas i sin standardlokal i Folkets hus och det beräknade datumet är 2-3 mars. Många metal-fantaster har redan tagit reda på vilka band som kommer att uppträda och House of Metal har under veckan släppt ytterligare information om vilka artister som kommer att befinna sig på plats. Utöver Black Bay är bandet Meshuggah klara för att stå på scen. Bandet sattes ihop redan år 1985 och namnet på bandet är taget från hebreiskan och betyder galen. Meshuggah har genom åren haft ett flertal olika bandmedlemmar, men på House of Metal är det Jens Kidman, Tomas Haake, Mårten Hagström, Dick Lövgren och Fredrik Thordendal som man får se.

Regler på festivalen

Att besöka en festival är både roligt och mycket givande men som alltid gäller det att man följer de regler som finns. Till skillnad från många andra festivaler så är reglerna på House of Metal mycket stränga. På festivalområdet får man inte ta med sig någon mat eller dryck och kan räkna med att bli nekad ett insläpp om du kommer till entrén och är påverkad av droger eller alkohol. Knivar och andra typer av vapen är givetvis förbjudet. Glöm inte bort att ta med din legitimation. House of Metal har en åldersgräns på 18 år och 13 år i målsmans sällskap. Det betyder att en målsman inte bara får lämna av barnet utan även måste befinna sig på platsen under hela festivaltiden. Vill du ta med dig pengar eller ombyteskläder så går detta självklart bra och har du åldern inne kan en kondom i fickan kanske vara på sin plats. Man vet aldrig vem man träffar.